Landdistrikternes Fællesråd:
 


Har du arrangementer til kalenderen, så send dem til:

jesperka@outlook.dk
eller pr. sms til 28 58 42 46

Kommende aktiviteter

Om byen Dybvad:
Den ligger lige i smørhullet mellem motorvejsafkørslen ved Flauenskjold og den ved Sæby Syd. En lille by, blot en prik på det store landkort. Ikke noget sted, der har gjort sig bemærket i verdenspressen.
 
Men tag ikke fejl: Dette sted har meget mere at byde på, end hvad landkortet afslører. 

 
Navnet er Dybvad. En by med 308 husstande – i alt omkring 650 indbyggere. Et velfungerende lokalsamfund med et ekspanderende erhvervsliv. Og først og fremmest: Et godt sted at bo! 

Det kan tidligere formand for Dybvad Borgerforening, Stig Henriksen, bekræfte. Han er selv i sin tid flyttet til Dybvad fra storbyen. 

- Jeg savner ikke hovedstaden, og det skyldes først og fremmest, at her sker så meget i Dybvad. Det var faktisk en positiv overraskelse at opdage, hvor mange aktiviteter, der er i et lokalsamfund som dette, forklarer han. 

Foreningslivet trives; Boldklubben, Tennisklubben og Atletikklubben holder til i Dybvad Hallen og på boldbaner og tennisanlæg.

Det aktive fritidsliv er med til at gøre Dybvad til en god by at være både barn og voksen i. Og børn er her en del af i byen. Hørby-Dybvad Skole er en velfungerende skole med ca. 300 elever, fra børnehaveklasse til 9. klasse. Efter skole går eleverne i fritidsklub eller ungdomsklub, mens deres mindre søskende hygger sig i enten dagplejen eller børnehaven. 

Børnene vokser op med naturen som en del af hverdagen. Byen ligger på kanten af Jyske Ås, og inde i byens hjerte finder man det skønne område med Søparken, hvor byens stolthed, en otte meter høj krukke, troner ved søbredden. Krukken er blevet til ved hjælp af Statens Kunstfond og den lokale virksomhed Dybvad Stål Industri og det siger lidt om driftige folk i Dybvad, at denne by er den eneste by uden købstads-status, der har fået en skulptur fra kunstfonden. 

Nogle af de driftige folk finder man i byens erhvervsliv - eksempelvis i handelsstandsforeningen, der med 30 medlemmer vidner om et aktivt og velfungerende handelsliv. Dybvad Handelsstandsforening er også med til at sætte skub i det sociale liv i byen. 

- Vi har jo en række arrangementer i byen i løbet af året. ”Open By Night” - arrangementer, hvor butikkerne holder længe åbent og der er aktiviteter og underholdning samt Grøn Lørdag, for blot at nævne de vigtigste, fortæller uddeler i Dagli'Brugsen, Preben Hansen. 

Beliggenheden nær motorvej E45 gør Dybvad til et attraktivt område for den virksomhed, der vil slå sig ned nær bymæssig bebyggelse i det nordlige Vendsyssel. Allerede nu er byens erhvervsområde i vækst. Nye virksomheder kommer til, og de eksisterende vokser; de største virksomheder i byens tæller omkring 40 arbejdspladser. Og nye bydes velkommen. 

Drømmer man om at slå sig ned i et velfungerende lokalsamfund kun 25 minutters kørsel fra Aalborg, har Dybvad både huse og lejligheder til priser, det kan være svært at sige nej til. Ved Søparken har kommunen udstykket parcelhusgrunde, ligesom der er private, der har gode grunde til salg forskellige steder i byen og er man hurtig, kan man erhverve sig en byggegrund med udsigt til Søparken! Hertil skal også nævnes byens vandværk og varmeværket der fyrer med alternative brændsler og derfor er yderst konkurrencedygtig på pris Og vil man gerne nyde sit otium blandt gode venner i Dybvad, er her både ældreboliger og plejehjem 

Stort set alt, hvad familien har brug for, finder man i Dybvad. Her er lægehuse og tandlæge – ja, selv menneskets bedste ven kan blive behandlet: Der er nemlig op til flere dyrlægeklinikker i og omkring Dybvad. Og den lokale ugeavis sørger for, at man er vel orienteret om stort og småt. 

For nok er den lille – byen mellem motorvejsafkørslerne. Men den er svær at komme udenom. Dybvad har det hele. Kom selv og se!
SØGES: "Grønne Folk" :-)

I vores lille by har vi mange 'grønne oaser' - og vi vil gerne have endnu flere; ikke bare i Søparken, men over hele byen... Derfor er der både i vores landsbyplan og lige nu i ansøgninger til Boligministeriet og andre fonde lagt vægt på netop sådanne steder, hvor der kan plantes træer, anlægges bede, opstilles borde-/bænkesæt, legeredskaber m.v. - også i midtbyen.

Men vi har brug for hjælp til at holde tingene ved lige; og etablerer fra august et "Grønt Hold" til løbende at give en hånd med forskellige steder i byen. Vi betaler selvfølgelig udgifterne, og sørger for god forplejning.

Har du lyst til at være med, så skriv en besked eller kontakt ét af bestyrelsens medlemmer ved at trykke på "Kontakt" her på siden. På forhånd mange tak for din hjælp...!
Dybvad Borgerforening | Idskovvej 16, 9352 Dybvad